lördag 5 december 2015

Hembakat

Idag bakade jag för första gången eget knäckebröd. Det är inte svårt alls, bara lite tidskrävande då gräddningen tar 10x7 min.

Man blandar 5 dl ljummet vatten med 50 g jäst. 
Tillsätter sedan 2 msk olja, 1 tsk salt, 10 dl rågmjöl och 3 dl vetemjöl. 
Allt blandas och får jäsa i 30 min. 
Dela sedan degen i 20 delar på mjölat bakbord och kavla ut dem med kruskavel. 
Gräddas 2 och 2 på bakplåtspappersklädd plåt i 250 grader i 7 min.

Mina blev inte så fina, men förhoppningsvis goda...







Om ni undrar hur det gick på ponnyridningen idag kan jag berätta att Edelweiss gjorde succé ibland barnen med sin tomteluva och hjärtat på svansen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar